یاوران محیط زیست سیمره(یاوران منظومه شمسی) Seimare Environment helper

محیط زیست و منابع طبیعی در: شهرستان ،استان ،کشورجمهوری اسلامی ،منظومه شمسی - همایش ها وسمینارهای زیست محیطی داخلی و خارجی -مقالات زیست محیطی

روز جهانی بهداشت و آغاز هفته سلامت گرامی باد
ساعت ۱۱:٠۳ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۳٩٤/۱/۱٧   کلمات کلیدی: کشاورزان- آلودگی ها ،سازمان جهانی‎‎ بهداشت ،هفته سلامت ،روزجهانی بهداشت

همه ساله روز 18 تا24 فروردین ماه(7تا13 آوریل)  روز جهانی بهداشت در کشور های مختلف جهان گرامی داشته می شود .در سال 1948 میلادی در شهر نیویورک، نخستین اساسنامه ی کنفرانس بین المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین گردید . همچنین در ژوئن همان سال نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور نمایندگان بیش از شصت و یک کشور جهان تشکیل شد . از آن سال به بعد همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی بهداشت درکشورهای مختلف گرامی داشته می شود.در جمهوری اسلامی ایران  امر بهداشت همواره  به عنوان یکی از مباحث مبنایی در مباحث توسعه مندی کشور مد نظر بوده است که در فصل« بیست و پنجم  قانون بر نامه ی سوم توسعه ی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور »در مواد 197،194،192 مفصل به بهداشت و درمان  اختصاص داده شده است.هدف از نامگذاری چنین روزی ترغیب دولت ها، سازمان ها و شرکت های بازرگانی به سرمایه گذاری در امور بهداشتی و ساختن آینده ای ایمن تر است. تغییراتی مانند،جاری شدن سیلاب، افزایش بیابان زایی، تغییرسطح دریاهای آزاد،تغییر الگوی طوفان ها و گرد بادها،ذوب شدن یخ های قطبی، تغییرالگوی جریان های آبی،ذوب شدن یخچال ها و نابودی گونه های مختلف گیاهی و جانوری و کاهش تنوع زیستی،بخش هایی از اثرات تهدید کننده سلامت جامعه بشری است. وامروزه تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین را در کنار افزایش جمعیت و بحران غذا، سه چالش بنیادین پیش روی بشر معاصرمحسوب می گردد.در حالی که بسیاری از کشورهای جهان با مشکلاتی چون بروز سیل و شیوع بیماریهای پس ازآن، خشکسالی و کمبود آب آشامیدنی و غذا روبرو هستند، همکاری اعضای جامعه جهانی به کم شدن چنین اثرات ناگوار جوی  در روز جهانی سلامت منجر خواهد شد. بد نیست بدانید بعد از «سقلبیوس» یونانی ودخترش «هیژی» که فعالیتهایی بهداشتی برای بشریت داشته اند پیشنهاد این روز به عنوان روز جهانی بهداشت توسط یک ایرانی بنام دکتر محمد حسین حافظی مطرح گردیده است. شعارهای زیبا و مهمی هر سال  این سازمان جهانی برای بشریت پیشنهاد می نماید و شعار روز جهانی بهداشت در  سال 1394 (2015)  عبارت است از: 

ایمنی مواد غذایی

 مواد غذایی ناسالم باعث مرگ 2 میلیون نفر درسال می شودکه عمده این تعداد را هم کودکان تشکیل می دهند. مواد غذایی حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل ها و مواد شیمیایی ، مسئول بروز بیش از 200 بیماری، از اسهال گرفته تا سرطان - هستند.تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند وتغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییر در محیط زیست، ظهور عوامل بیماریزای جدید، مقاومت ضد میکروبی، همه اینها سیستم ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. افزایش سفر وتجارت هم، احتمال شیوع آلودگی ها را افزایش داده است.

  

                                                              محمد فیضی

           یاوران محیط زیست سیمره(یاوران منظومه شمسی)

 

 

 

 


 عرضه مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و این نیازمند توجه بیش از پیش به سیستم ایمنی مواد غذایی در میان کشور ها است. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (همیشه و همه جا) قرار داده است.  WHO به کشورها، در پیشگیری، شناسایی، و درمان بیماری های غذا زاد کمک می کند. دراین ارتباط باید استانداردها و دستورالعمل های بین المللی، برای پوشش فرایندهای اصلی غذایی، تهیه گردد. همراه با سازمان غذا وکشاورزی ملل متحد (FAO)، سازمان جهانی بهداشت از طریق شبکه اطلاع رسانی جهانی ، به کشورها در مورد ایمنی مواد غذایی اعلام خطر می کند.

5 نکته کلیدی برای غذای سالم
 
ایمنی غذایی یک مسولیت مشترک است. از کشاورزان و تولیدکنندگان گرفته تا ،فروشندگان و مصرف کنندگان . 
برای مثال 5WHOنکته کلیدی ، برای راهنمایی فروشندگان و مصرف کنندگان  غذای سالم و ایمن، تعریف نموده است: 
نکته اول: تمییز نگه داشتن 
نکته دوم: جدا نگه داشتن مواد غذایی خام از مواد غذایی پخته 
نکته سوم: پختن کامل مواد غذایی 
نکته چهارم: پختن غذا با درجه حرارت مناسب 
نکته پنجم: استفاده از آب و مواد غذایی سالم   
روز جهانی بهداشت (2015) فرصتی است تا به مسولین دولتی، کشاورزان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان، در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و هر چیزی که در احساس امنیت و اعتماد به غذای داخل بشقاب نقش دارد، هشدار داده شود. 

 

World Health Day 2015: Food safety

7 April 2015 - World Health Day

Background

Unsafe food is linked to the deaths of an estimated 2 million people annually – mostly children. Food containing harmful bacteria, viruses, parasites or chemical substances is responsible for more than 200 diseases, ranging from diarrhoea to cancers.

New threats to food safety are constantly emerging. Changes in food production, distribution and consumption; changes to the environment; new and emerging pathogens; antimicrobial resistance - all pose challenges to national food safety systems. Increases in travel and trade enhance the likelihood that contamination can spread internationally.

The topic for World Health Day 2015 is food safety

As our food supply becomes increasingly globalized, the need to strengthen food safety systems in and between all countries is becoming more and more evident. That is why the WHO is promoting efforts to improve food safety, from farm to plate (and everywhere in between) on World Health Day, 7 April 2015.

WHO helps countries prevent, detect and respond to foodborne disease outbreaks - in line with the Codex Alimentarius, a collection of international food standards, guidelines and codes of practice covering all the main foods and processes. Together with the UN Food and Agriculture Organization (FAO), WHO alerts countries to food safety emergencies through an international information network.

Five keys to safer food

Food safety is a shared responsibility. It is important to work all along the food production chain – from farmers and manufacturers to vendors and consumers. For example, WHO’s Five keys to safer food offer practical guidance to vendors and consumers for handling and preparing food:

  • Key 1: Keep clean
  • Key 2: Separate raw and cooked food
  • Key 3: Cook food thoroughly
  • Key 4: Keep food at safe temperatures
  • Key 5: Use safe water and raw materials.

World Health Day 2015 is an opportunity to alert people working in different government sectors, farmers, manufacturers, retailers, health practitioners – as well as consumers – about the importance of food safety, and the part each can play in ensuring that everyone can feel confident that the food on their plate is safe to eat.

 

 برگرفته از سایت:http://hckashan.blogfa.com